Followers

Thursday, March 28, 2013

Cafe Jiran Wangsa Maju

Sy & hubby kalo balik rumah in-laws kat keramat mesti nak cari tempat makan.
Saje bwk in-laws tukar angin makan kat luar.
Alasan itu sy yg mmg malas nak masak. hehe.

Ade sekali tu hubby search dia kata ade Cafe named Jiran serve western food kat AU3 Keramat.
Delay punyer delay nak bawak in-laws, sekali nampak Cafe Jiran ni near my in-laws house.
Jalan kaki pun boleh tapi mengah ckitla. Ape lagi bwk semua kaum kerabat makan sini.

Time ktaorg pergi tu, Saturday Night. Mmg penuh. susah jgak nak cari tempat duduk.
Silap jgak pg dtg time peak hour semua org nak dinner.
So...ramai org kna tunggu lama ckit utk diorg serve makanan.

Location near Hero Wangsa Maju. Corner lot. Cafe Jiran boleh nampak dari tepi jalan.
Ade open air jgak kalo nak rasa angin luar.
Jiran not serve only for western food, ade laksa johor, asam laksa, nasi goreng kampung and Yee Mee yg sedap bila tgk my mom-in-law makan.
Pizza pun ader. macam sedap. next time nak cuba.

So far sy recommend korg utk try western food sini. Harganya pun mampu milik.
Insyallah sy nak ke sini lg try menu lain plak.
Hopefully dapat makan dalam keadaan yg lebih tenang.



mushroom soup & garlic bread. starter yg yummy!

fries & wedges utk cik merah

NZ lamb chop with pasta, mashed potato, corn, coleslow and salad.
Nasi goreng...
Lasagna ni ok. tapi sy prefer Secret Recipe lagi.
Mix lamb yg meriah!

1 comment:

mama leen said...

garlic bread tu sedap.. tapi nasi goreng itali tu saya tak minat sangat.. hehe